Columns

07 maart 2013

Evenementenlocatie Kruisherenkapel van alle gemakken en comfort voorzien

Het heeft veel voeten in aarde om een kapel van traditionele en sobere ruimte te transformeren naar een comfortabele evenementenlocatie, die van alle gemakken is voorzien. Daarbij niet uit het oog verliezend het historische karakter van het gebouw. Het is Stichting Kruisherenkapel in samenwerking met Udense ondernemers gelukt.

07 maart 2013

Kruisherenkapel Uden is de locatie met allure voor evenementen en bijeenkomsten die ertoe doen

Met de aankoop van de Kruisherenkapel door ZorgGoed Brabant blijft een stuk religieus erfgoed en daarbij een rijksmonument voor Uden bewaard. Het is voor Nederland uniek dat een kapel, met als nieuwe bestemming het organiseren en onderbrengen van evenementen, daarnaast nog altijd een plek is voor het houden van religieuze bijeenkomsten. Juist die combinatie maakte de verkoop zo interessant; zowel voor de Kruisheren als voor ZorgGoed Brabant.

07 maart 2013

De unieke historische ambiance van de Kruisherenkapel voegt iets bijzonders toe

Zoals de Kruisheren midden in de samenleving stonden, zo was de kapel een open huis voor de samenleving. En dat wil Stichting Kruisherenkapel nog steeds zijn. En blijven. Met het openstellen van de kapel voor respectvolle, inhoudsvolle en stijlvolle evenementen blijft de kapel bewaard voor de samenleving. Lang vervlogen tijden, waarden en normen, blijven zo onderdeel van de toekomst.

07 maart 2013

Kruisherenkapel klaar voor een verrassende toekomst in stijl

Het heeft even geduurd, en het heeft menig Udenaar nieuwsgierig gemaakt. Maar nu is het dan zover; De Kruisherenkapel aan het Lieve Vrouwenplein wordt heropend. Niet alleen is de kapel gerenoveerd; ook de bestemming van de kapel is een andere geworden. Een bestemming waarbij het Kruisherengedachtegoed blijft bewaard.