Kamerorkest Alveare Zomerconcert

16 juni 2019 14:00

Concert Kamerorkest Alveare in Kruisherenkapel

Op zondag 16 juni a.s. om 14.00 uur geeft Kamerorkest Alveare een concert in de Kruisherenkapel. Dit kamerorkest, dat 30 jaar geleden is ontstaan als klein barok ensemble is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een gerenommeerd orkest van ca. 35 musici uit de wijde omgeving met inmiddels een grote staat van dienst. De laatste jaren is het accent meer gaan liggen op de romantische klassieke werken, maar ook, naast monumentale werken als Bach’s Matthäus Passion, worden moderne uitstapjes niet gemeden. Vooral de taak, die het orkest zich heeft gesteld, om jonge aanstormende talenten een concertpodium te bieden wordt zeer serieus genomen en in elk seizoenprogramma komt dit aan bod. Zo heeft het orkest 3 weken geleden nog podium geboden aan 2 laureaten van het Prinses Christina Concours.

Dit concert is weer bijzonder. Het heeft 2 prachtige werken op de rol en wel de 8e Symfonie van Antonin Dvorák en het Klarinetconcert Nr. 1 Op. 26 van Louis Spohr (soliste Judith Mos),Ouverture Nabucco van G. Verdi en Intermezzo Sinfonico van P. Mascagni.

Een programma om van te watertanden. Het geheel staat onder leiding van de chef-dirigent Sander Teepen. De entreeprijs is € 15,=. inclusief 1 consumptie.

U kunt uw kaarten bestellen door hier te klikken